GARUDASANA ” KARTAL POZU ”

ing. EAGLE POSE

UYARI!!! Bu videolar Yoga Pozlarının (Sanskrit adı: Yoga Asana) detaylı anlatımını ve faydalarını içermektedir. Tek başına bu videolar ders niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir rahatsızlığınız varsa Yoga yapmadan önce doktorunuza danışınız.

Açıklama

  1. Dağ duruşunda başlayın. Dizlerinizi bükün, sol ayağı yukarı kaldırın ve sağ ayak üzerinde dengede durun, sol ayağınızı sağ ayağınızın üzerine dolayın. Sol parmak uçları yere doğru olmalı, sağ ayak üzerinde dengede durun.
  2. Kolları iki yanda yere paralel olarak uzatın, yere paralel olsun. Sağ kol, sol kolun üzerinde kalacak şekilde bilek bileğin, dirsek dirseğin üzerine gelecek şekilde dolayın. Ellerinizin arka tarafı birbirine bakacak şekilde olmalıdır.
  3. Sağ elinizi sağ tarafa, sol elinizi sola doğru sıkıştırabilirsiniz, böylece avuç içleri birbirine bakacak şekilde olur.
  4. Harekette 15 veya 30 sn. durabilirsiniz. Ardından kollarınızı ve ayaklarınızı çözebilirsiniz ve tekrar Tadasana’da durabilirsiniz. Tersine kollar ve bacaklar ile aynı zaman uzunluğunda hareketi tekrarlayın.

Faydaları

  • Bacakları güçlendirir
  • Sırtın arkasını esnetir
  • Ayak bileklerini güçlendirir ve esnetir
  • Dengeyi ve koordinasyonu arttırır
  • Siyatik ve romatizma ağrılarına iyi gelir

Introductions

  1. Begin by standing in Tadasana.
  2. Bend your knees and lift your left foot up to cross it over the right one.
  3. Ensure that right foot is firmly placed on the floor and the left thigh is over the right thigh. Your left foot’s toes should be pointing downwards.
  4. Bring your arms forwards while keeping them parallel to the floor.
  5. Cross the right arm over the left one and bend your elbows so that your arms are now perpendicular to the floor. Ensure that the back of your hands are facing each other.
  6. Slowly turn the hands so that the palms face each other.
  7. Pressing the palms together, stretch the fingers upwards.
  8. Keeping your gaze focused at one place, stay in this pose for a couple of breaths.9.Slowly release the hands and bring them to the side of your body.
  9. Raise your left leg and place it back on the floor and slowly come back into Tadasana.

Benefits

  • Stretches the hips, thighs, shoulders and upper back.
  • Improves balance.
  • Strengthens the calves.
  • Helps alleviate sciatica and rheumatism.
  • Loosens the legs and hips, making them more flexible.

Deneyimlenmemiş ve araştırılmamış hiçbir bilgi paylaşılmayacaktır. Videolarımızı izlerken kendi beden sınırlarınızı her zaman hatırlamanızı ve kendinizi hiçbir hareket için zorlamamızı dileriz. Videolarımızın altında açıklama bölümünde yazan Uyarı bölümlerini okuduktan sonra videolarımızı izlemeye başlayanız. Nefis bir hayatın kapılarının açılması niyetiyle…

UYARI! Bu çalışmayı bir kaç defa denedikten sonra size iyi gelmediğini düşünüyorsanız tekrarlamayınız. Lütfen kendinizi zorlamayınız. Hamile kalmak istiyorsanız ya da hamile iseniz bu çalışmayı yapmayınız.